У брошурі, автор якої науковий спiвробiтник ННЦ «IBiB iм. B.Є.Taїрова» Г.П.Овчиннiков, з урахуванням новітніх досягнень науки та передової практики розповідається, як приготувати бiлi й червоні виноградні вина та вина з плодів i ягід. Окремі розділи присвяченi таким важливим для багатьох виноробiв-аматорiв та професiоналiв питанням як догляд за вином, усунення його недолiкiв, вад та хвороб. Подані цiкавi дані з історії виноробства, щодо особливостей класифiкацiї вин, етики та естетики їхнього споживання. Сподіваємося, що ця брошура стане посібником для вcix, хто вирішив власноруч виготовляти смачні, тонкі й вишукані вина в домашніх умовах. А це неможливо без певних навичок, працелюбності, великого бажання й творчого підходу до справи. Брошура розрахована на широке коло читачів. Вона буде цікавою перш за все для виноробiв-аматорiв.